In onze gids vindt u de tips die helpen u bij het oplossen vele kwesties met betrekking tot het onderwijs en de voeding van uw dier.


 

 

 Zorg en het voeren van honden

         

 

 Zorg en het voeren van katten


 

 

 

 

 

  • Kitten komt thuis

 

 

 

 

 

 

 Zorg en het voederen van honden

 


 

1. Wanneer kan ik naar huis een pup van de fokker nemen?

 

De totale verandering van omgeving voor het hondje kan heel stressvol, dus puppy thuis niet eerder dan 8 weken van zijn leven kan maken. Eerder moet je alle benodigde accessoires die het comfort in het leven te bieden in een nieuwe plaats te voltooien.

 

 

2. Puppy benodigdheden, wat heb je allemaal nodig?

 

Eerst moet je de plaats vinden waar de hond kunt ontspannen. Je moet vergeten dat plaats kan niet dicht radiator en op de tocht zijn. De grootte van je hond is leidend voor de grootte van de mand die je het beste kunt nemen. Je hond moet de ruimte hebben, liever een mand die iets te groot is dan iets te klein.

 Een ander belangrijk element in de nieuwe plaats voor de hond is kom voor voedsel en water. Het kopen van een aardewerken kom of roestvrij staal is een goed idee. Ze zijn duurzamer en veiliger dan het plastic.

De speelgoed dat we willen voor een hond kopen, moeten ze worden ontworpen voor hem. Gewone mascotte kan elementen bevatten, makkelijk te scheuren en te slikken, die gevaarlijk is voor het leven en de gezondheid van de hond.

 

3. Hoe kunt u uw huis en familie te bereiden voor het delen van een huis met een hond?

 

Voor zijn komst puppy mee naar huis, zorg ervoor dat de ruimte waar het puppy zal wonen, waren beschermd. Het zou goed zijn een beveiligde de kabels en dichten dat de kloofen tussen de meubels waar huisdier kan vast komen te zitten.

Als er kinderen in het gezin, je moet niet vergeten om bewust te zijn dat de hond is geen speelgoed. Een kind met een hond verlaat nooit zonder zorg. Als een klein kind plaagt dier of zelfs onbewust kwaad doen, dan is de hond kan ze bijten in de verdediging.

 

 

Hoe goed zorg dragen voor een hond?

 

 

1. Wanneer u begint met de hond haar te kammen?

 

U moet uw huisdier gebruikt om de onderhoud van een jonge leeftijd krijgen. Afhankelijk van de lengte van het haar, selecteer vervolgens de juiste kam of borstel en de aankoop van de juiste cosmetica.

 

2. Hoe om te zorgen voor de tanden en de oren van een hond te nemen?

 

Voor mondhygiëne perfect zijn speciale kauwten, die de vorming van tandsteen tegen te gaan. Tegen ziekten van de mond van uw huisdier, kunnen we ook 1-2 keer per week, zachtjes zijn tanden poetsen met tandenborstel voor honden en tandpasta.

Honden oren zijn bijzonder kwetsbaar voor ontstekingen, wat kan leiden tot schimmelinfecties. Een zeer belangrijk element in de verzorging van een dier is het regelmatig reinigen van het oor met behulp van een speciale vloeistof. Należy pamiętać, że nie wolno stosować patyczków kosmetycznych przy zabiegach pielęgnacyjnych u psów, ponieważ mogą one być niebezpieczne dla ich zdrowia.

 

3. Nagels knippen bij uw hond.

 

Behandelingen trimmen klauwen kan ook zeer belastend voor de hond. Voor deze procedure, gebruiken we een speciale tang. U moet vooral voorzichtig zijn bij klauw-verkorting activiteiten. Als u bent niet zeker dat u kunt om deze behandeling echt maken of als uw huisdier klauwen zijn erg donker, het beste voor het trimmen klauwen vraag uw dierenarts.

 

4. Wat mogen honden eten?

 

We hebben om te weten dat uw hond nodig heeft voor eiwitten, calcium en andere mineralen is veel hoger dan dat wat in het voedsel voor de mensen. Als we niet voldoende kennis over voeding hond, geïsoleerd bereiden van maaltijden voor hem, hem bloot te stellen aan een verlaagde immuniteit en een verhoogd risico op de ziekte.

In de winkels zijn er veel bereide voeding, die gevarieerde samenstelling stelt ons in staat om de juiste voeding te kiezen voor het ras, de grootte en de leeftijd.

In bijzondere gevallen kan een dierenarts een speciaal dieet aanbevelen aan een dier, bijvoorbeeld allergieën, obesitas, diabetes of aandoeningen van de urinewegen.

 

5. Hoe kunt u uw hond schoon leren?

 

Vóór de eerste vergadering met de pup, moet je de professionele boeken lezen over de opvoeding van de hond. U kunt ook met een gedragstherapeut ontmoeten en surfen op het internet thematische forums en blogs waar eigenaren van gezelschapsdieren vaak delen hun ervaring.

Door het leren van de beginselen van de zuiverheid Je moet niet vergeten dat stress en negatieve pesten invloed op de relatie met het huisdier. Om pup ontlasting in een aangewezen plek te leren, moet je eerst zien of draait niet rond het huis snuiven, en dan leiden hem naar het aangewezen om fysiologische redenen plaats. Om dat te bereiken kan u gebruiken hygiënische matten aan netheid in gesloten ruimtes en preparaten nivellering geur en sporen van urine. Na elke defecatie pup zal belonen hem geschikt gekozen snoepjes.

 

6. Op welke leeftijd rijpt teef, hoe het te herkennen?

 

Loops van een teef is een teken van seksuele volwassenheid.

 Voor het eerst keer is er tussen de zes en twaalf maanden oud. Het komt twee keer per jaar, duurt 21 dagen. In het aanbod van winkels is er een speciaal ondergoed voor teven, die een appartement schoon houden.

 

 

7. Sterilisatie of castratie van de hond

 

Als je niet van plan bent op fok, is het het overwegen waard in combinatie met uw dierenarts over de sterilisatie van teven of gecastreerde hond. Met sterilisatie voorkomen genitale ziekten en zwangerschap denkbeeldig, terwijl castratie remmen hyperactiviteit van een hond.

 

8. Hoe kunt u uw teef voor de rol van een moeder bereiden?

 

Bij het plannen van een voedingsbodem, moet je eerst naar de dierenarts voor de gezondheid en conditie van teven beoordelen.

Houd er rekening mee dat het besluit van de vermenigvuldiging is een extra aansprakelijkheid en hogere kosten van het welzijn van dieren, dat is waarom je nooit moet licht nemen.

 

 

9. Wanneer ontwormen een hond?

 

Regelmatig ontwormen van de hond kan het optreden van parasieten in het lichaam huisdier te voorkomen. Preparaten met permethrine, imidacloprid en pyriproxyfen effectief af te schrikken vlooien. Ter bestrijding van de door teken overgedragen babesiose nuttig is verkrijgbaar in de winkels en agenten handelend als afschrikmiddel bedoeld om spinachtigen pincet halen.

 

10. Wanneer en tegen welke ziekten om een ​​hond te vaccineren?

 

Vaccinatie van honden gebruiken we een voorzorgsmaatregel, volgens het vaccinatieschema, die dierenarts stelt. Inenting tegen hondsdolheid is verplicht en moet worden gedaan na afloop van de tweede maand van het puppy leven.

 

 

 

 

 Hoe goed kiezen voor de voeding voor een hond?

 

 

 

1. Welke ingrediënten moet bevatten honden dieet?

 

De behoefte aan eiwitten, vetten en mineralen varieert als gevolg van leeftijd, ras en grootte van het dier. De belangrijkste voedingsstoffen omvatten eiwitten, vetten, koolhydraten, mineralen, vitaminen en water.

 

2. Wat is de honden vraag naar eiwit?

 

 Eiwitten zijn organische verbindingen bestaande uit aminozuurresiduen. Voor de goede werking van de honden lichaam, nodig zijn aminozuren zoals:

arginine, histidine, leucine, isoleucine, lysine, fenylalanine, tyrosine, tryptofaan, threonine, valine, methionine, cysteine​​.

Tekortkomingen eiwit kan leiden tot ondervoeding eiwit. Even belangrijk en vaak voorkomend probleem is het tekort aan methionine en cysteine ​​die verantwoordelijk zijn voor de vorming van proteïnen van de huid en het haar.

 

3. Wat ondersteunt de huid en het immuunsysteem en welke geeft energie?

 

De primaire energiebron voor de hond zijn vetten die het verstrekken essentiële vetzuren en verbeteren van de werking van de huid en het immuunsysteem.

Samengesteld uit koolstof, waterstof en zuurstof koolhydraten te bieden en op te slaan energie betekenis glucose. Voedingsvezels, een van de koolhydraatfractie, invloed op het behoud van gastro-intestinale gezondheid. Er zijn oplosbare en onoplosbare vezels. De eerste gist, die bijdraagt ​​aan de groei van bacteriële flora. Op zijn beurt, ofwel de oplosbare vezels niet gefermenteerd wat goede ontlasting vergemakkelijkt.

 

4. Welke vitamines hond nodig?

 

Noodzakelijk om de gezondheid van vitaminen in de hondenvoer in hoeveelheden en verhoudingen die moeilijk te bereiken tijdens het bereiden van voedsel door je eigen zijn te onderhouden. Vitaminen A, D, E en K zijn in vet oplosbaar en belast ia een gezonde visie, botten en antioxidant functies. In water oplosbare vitaminen B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 en B12 zijn nodig voor chemische reacties, waaronder zenuwgeleiding.

 

5. Welke mineralen zijn essentieel voor de hond?

Fosfor, calcium, kalium, magnesium en chloor zijn de macro elementen essentieel voor elke hond dieet. Micro elementen essentieel voor een goede werking van het lichaam: ijzer, zink, koper, jodium, mangaan en selenium.

 

6. Is het de moeite waard om een voedsel voor de hond te bereiden door uzelf?

 

Velen van ons denken dat de voorbereiding van een volledig waardevol voedingsmiddel in uw eigen keuken is niet moeilijk, maar het is moeilijk om de hoeveelheid vitaminen en eiwitten te berekenen in zo'n voeding, wat kan een gevaar van een tekort voor onze hond veroorzaken.

Shop eten voldoende hoeveelheid calorieën, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen die nodig zijn voor de goede werking van het lichaam van elke hond.

 

 

 

De meest voorkomende hondenziekten

 

 

1. Tekenen welke ziekten kan jeuk en rode huid van een hond?

 

Jeuk en rode huid kan een teken van een van de populaire dermatologische ziekten, zoals atopische dermatitis, vlooienallergie of voedselallergie. In het laatste geval kan een allergische reactie optreden na inname van pluimvee, vlees, eieren, melk, soja of granen, waardoor de ingrediënten geplaatst meeste voer voor honden en katten. Met voedselallergieën, een dierenarts schrijft meestal een speciale veterinaire voeding.

 

2. Wat doen als uw hond de trap willen niet gebruiken?

 

Mobiliteit moeilijkheden voordoen bij honden en terughoudendheid te komen de trap kan een problemen met de gewrichten te geven. Schade aan het kraakbeen is gebruikelijk voor een ouderdom en overgewicht, soms volgt een geschiedenis van blessures en ongevallen, maar ook gebeurt er met de honden van grote en zeer grote rassen. Met gewrichten ziekten een dierenarts kan een speciaal dieet en medicijnen voorschrijven en adviseren revalidatie, die de kwaliteit van leven voor uw huisdier zal verbeteren.

 

3. Hoe om overgewicht te voorkomen en te bestrijden met het?

 

Honden zijn gediagnosticeerd met obesitas steeds meer, wat meestal leidt tot diabetes en aandoeningen van de huid, gewrichten en nieren. Tot obesitas bijdragen gewoonten zoals "onder tafel" voeden, de toediening van te veel eten en te weinig beweging. Als de leerling begon om gewicht te winnen, dan moet u uw dierenarts, die een goede veterinaire voeding kan voorschrijven raadplegen.

 

4. Wat betekent verhoogde dorst?

 

Het optreden van ziekten aan het begin bijna geen tekenen is nierfalen. Het negeren van deze ziekte kan fataal zijn en een aanzienlijke verkorting van de levensduur van uw huisdier. De rassen van honden die het meest last van de nieren zijn: Rottweiler, Dalmatische, Cocker Spaniel, Beagle, Doberman en Bull terrier. Als we merken dat het dier steeds vaker bereikt in een kom met water en geeft een overmatige hoeveelheid urine, moeten we onmiddellijk naar de dierenarts.

 

5. Wat kan leiden tot ontsteking van de urineblaas veroorzaken?

 

Bacteriën, schimmels en parasieten kunnen bijdragen aan ontsteking van de blaas, die wordt gemanifesteerd door hematurie en frequentere mictie. Voor diagnose van de ziekte nodig zijn bloed, urine, x-ray en echografie. Uw dierenarts kan een speciaal dieet en behandeling met antibiotica, antifungale, antiparasitaire of gewoon basic behandeling aanraden.

 

 

 

 

 

 

Zorg en katten voeden

 

 

1. Hoe controleer ik of ik klaar ben om een kat naar huis brengen?

 

Voordat u besluit om een kat te hebben, moet je nadenken over de vraag of je in staat bent om hem te besteden voldoende tijd en aandacht zal zijn. Onder onze afwezigheid, verveelde katten in staat zijn om volledig te vernietigen de ruimte waarin ze alleen blijven.

Speeksel dat katten verdelen het hele vacht kan ernstige allergische reacties veroorzaken. Er moet rekening mee dat de mensen die tot nu toe hebben aangetoond dat er geen symptomen van overgevoeligheid de eerste tekenen van een allergie kunnen zien worden genomen.

 

2. Wat moet ik kopen voor de kat?

 

Wanneer u besluit om te leven met een klein katje, vóór zijn komst naar ons huis, hebben we alle accessoires die nodig zijn om de zorg voor het huisdier te voltooien. De belangrijkste elementen zijn: kom voor water en voedsel, bedden, speelgoed, krabpaal, kattenbakvulling, kattenbak, schep en transporter.

 

3. Hoe kunt u uw huis voor een kat bereiden?

 

Voorafgaand aan de komst van een nieuw lid van de familie, moeten we ervoor zorgen dat het huis goed is beveiligd. Bescherm de ramen en een balkon met een speciaal gaas dat ons huisdier stopt ontsnappen zonder onze kennis en te beschermen tegen vallen van een hoogte.

 

4. Welke planten kunnen onze kat bedreigen?

 

Katten zijn dol op bijten verschillende planten. Consumptie van bepaalde soorten kan leiden tot ernstige maagproblemen, en zelfs leiden tot de dood van een huisdier. Laten we ervoor zorgen dat de gevaarlijke planten zijn op een locatie ontoegankelijk voor de kat.

 

 

 

 

 

 

Hoe maak je een gelukkige kat opvoeden?

 

 

1. Hoe om te gaan met scherpe klauwen van een kat?

Slijpen van de klauwen is een van de natuurlijke activiteiten van een kat, wat kan leiden tot vernietigd meubels en andere huishoudelijke artikelen.

 

2. Hoe maak je een goede krabpaal kiezen?

 

Afhankelijk van de gewenste oppervlakte van de kat te krabben, moet u de beste krabpaal voor uw kat kiezen. Als de kat is het vernietigen van tapijten, kies dan een krabpaal bekleed met tapijt, maar in een situatie waarin katten de voorkeur aan de bank, is het beter om hem te kopen een krabpaal gemaakt van sisal.

 

3. Hoe ontmoedigen uw kat om de meubels te vernietigen?

 

 Om de kat aan te moedigen een krabpaal te gebruiken, kunt u preparaten die kattenkruid gebruiken. Indien echter het huisdier heeft zijn gunstige bepaald object, kunt u het te beschermen door het gebruik van insectenwerende middelen tegen klauwen.

 

 

4. Hoe passen uw kat aan aan een nieuwe omgeving?

 

Om de kat te helpen om nieuwe omgeving kunt u overwegen gebruik te maken van de katachtige feromonen aan te nemen. Verscheidenheid van beschikbare producten zal vergemakkelijken om de beste oplossing te kiezen.

 

5. Hoe kunt u uw kat naar de kattenbak te gebruiken leren?

 

Wanneer de kat komt naar huis, moet de kattenbak zijn voorbereid en op hem te wachten. Katten hebben meestal geen problemen met een kattenbak.

 

6. Wat is de beste kattenbakvulling?

 

Er zijn verschillende soorten van kattenbakvulling voor katten beschikbaar. Sommige producten kunnen een allergische reactie veroorzaken of gewoon niet de kat wat hij ons zal tonen door een onwil om de kattenbak te gebruiken aan te passen. Je moet dan overwegen het veranderen naar een ander product.

 

7. Wanneer met uw kat naar de dierenarts?

 

Een nieuw lid van onze familie moeten worden genomen om een dierenarts meteen om zijn gezondheidstoestand te evalueren, ontwormen en vaccineren.

 

8. Tegen welke ziektes moet je een kat vaccineren?

 

Wanneer katten bereikt de achtste week van het leven en wennen aan de nieuwe plek, moeten ze worden ingeënt tegen de meest gevaarlijke ziekten, die panleukopenie, herpesvirussen en calicivirose bevatten.

Tegen hondsdolheid vaccineren we alleen de katten die zijn of zullen worden vrijgegeven aan de buitenkant, omdat ze worden blootgesteld aan het virus.

 

 

9. Wanneer moet de kat beginnen te worden ontwormd?

 

Tussen de derde en de zesde maand van zijn leven moeten we onze kat ontwormen in elke 30 dagen. Na deze periode herhalen we dit in de drie maanden.

Zelfs de kat niet naar buiten, waardoor de parasieten is erg belangrijk.

 

10. Hoe beschermen de kat tegen vlooien en teken?

 

Een gewone halsband is net een esthetische toevoeging aan uw huisdier, maar bevestigen de tag-adres dat het de kat in geval van verlies zal identificeren. Speciale anti-parasitaire halsbanden die u zullen helpen uw huisdier te beschermen tegen vlooien en teken. Kleine bel en reflectie bevestigd aan de halsband kunt u dit snel uw huisdier te vinden in het huis en de tuin.
Bij het kiezen van een halsband voor uw kat Welke uitgaat, moet je aandacht besteden Of het is flexibel en elastisch - Dus dat een kat zich gemakkelijk zou kunnen vrijmaken om te worden betrapt op een tak of een ander object.

 

11. Halsband of tuigje - wat is beter?

 

Als u will de kat buiten controleren, u een halsband kunnen gebruiken. In plaats van halsbanden gebruiken we een harnas gewijd aan katten.

 

12. Wanneer een kat kunt kittens hebben?

 

Na het voltooien van zes maanden oud, poes is klaar voor de bevruchting. Zwangerschap duurt ongeveer negen weken, waarna het vrouwtje geeft geboorte aan een gemiddelde van 6 kittens.

 

13. Moeten we te castreren / steriliseren van een kat?

 

Als u niet van plan op het fokken, het is de moeite waard om te overwegen, samen met uw dierenarts, een sterilisatie van een vrouwelijke of castratie van een kater. Sterilisatie vermijdt genitale ziekten en denkbeeldige zwangerschap, terwijl castratie de hyperactiviteit van een kat zal kalmeren.

 

 

 

Hoe kiezen geschikte dieet voor uw kat?

 

1. Kunnen katten eten wat mij en mijn familie?

 

De kat is vleesetende, dus is het belangrijk om een dieet overeenkomt met zijn behoeften.

De vraag naar eiwitten, vetten en mineralen varieert als gevolg van leeftijd, ras en grootte van het dier. De belangrijkste voedingsstoffen omvatten eiwitten, vetten, koolhydraten, mineralen, vitaminen en water.

 

2. Mag een kat melk drinken?

 

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, het voeden van een kat met melk is slecht voor zijn gezondheid. Koemelk bevat een grote hoeveelheid lactose - suiker, voor de vertering welk lichaam de volwassen kat niet bereid. Vleesetende katten zijn aangepast om melk te verteren alleen in de periode van borstvoeding, dan is de meerderheid van hen losse enzymen die in staat van het verteren van lactose. Het drinken van melk kan uw kat om indigestie en chronische diarree leiden.

Als u wilt uw kat melk te geven, moet u bereiken voor beschikbaar in vele winkels gespecialiseerd zuivelproducten, die zijn ontworpen om te werken van het lichaam van uw huisdier.

 

3. Welke eiwitten zijn essentieel in de katachtige dieet?

 

 Eiwitten zijn organische verbindingen bestaande uit aminozuurresiduen.
Voor de goede werking van het lichaam kat, moet je aminozuren zoals: arginine, histidine, leucine, isoleucine, lysine, fenylalanine, tyrosine, tryptofaan, threonine, valine, methionine, cysteïne, taurine.

 

 

4. Kan kat eet een hondenvoer?

 

Katten hebben een hogere behoefte aan eiwit, dus hij mag niet eten hondenvoer, omdat het een tekort aan deze stof kan veroorzaken.

 

5. Welk resultaat kan een tekort aan eiwitten in het dieet maken?

 

Eiwit deficiëntie kan leiden tot eiwit ondervoeding, maar ook een ernstig en veelvoorkomend probleem is het tekort aan methionine en cysteine ​​die verantwoordelijk zijn voor de vorming van proteïnen van de huid en het haar.

 

6. Welke vetten moeten worden opgenomen in een kat dagelijkse voeding?

 

 De primaire bron van energie voor de kat zijn vetten, die met die essentiële vetzuren ondersteunt de goede werking van de huid en het immuunsysteem.

 

De kat heeft niet de capaciteit om in plantaardige vetten linolzuur arachidonzuur dat een omega 6 zuur verwerken. Bron voor deze vetten zijn producten afkomstig van dieren zoals eierdooiers en vet vlees. Het voorkomen van de gevolgen van een tekort van deze verbinding, zowel nat als droog kattenvoer hebben een passend niveau van arachidonzuur.

 

7. Koolhydraten - hoe goed evenwicht een dieet voor uw kat?

 

Samengesteld uit koolstof, waterstof en zuurstof, koolhydraten te bieden en op te slaan energie zoals glucose. Voedingsvezels, een van de koolhydraatfractie, invloed op het behoud van gastro-intestinale gezondheid. Er zijn oplosbare en onoplosbare vezels. Oplosbare vezels fermenten, die bijdraagt ​​aan de groei van bacteriële flora. Op zijn beurt, de onoplosbare vezel mogelijkheid niet fermenteren dat de dieren goed kunnen ontlasten.

 

8. Welke vitamines en mineralen die nodig zijn voor de goede werking van het lichaam van de kat?

 

 

Noodzakelijk om de gezondheid van vitaminen behouden worden opgenomen in het kattenvoer in hoeveelheden en verhoudingen die moeilijk te bereiken tijdens het bereiden van voedsel door uw eigen zijn. Vitaminen A, D, E en K zijn in vet oplosbaar en belast ia een gezonde visie, botten en antioxidant functies. In water oplosbare vitaminen B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 en B12 zijn nodig voor chemische reacties, waaronder zenuwgeleiding.

 

Fosfor, calcium, natrium, kalium, magnesium en chloor essentiële macro-elementen in de voeding van elke kat. De micro-elementen van belang voor een goede werking van het lichaam zou zijn: ijzer, zink, koper, jodium, mangaan en selenium.

 

9. Wanneer heeft kat nodig de supplementen?

 

Hoe meer mineralen en vitaminen kattenvoer bevat, hoe beter. Bij een voeding met slechtere preparaat een goede aanvulling is belangrijk. Winkels bieden supplementen, waarvan de toediening is bevorderlijk voor de gezonde ontwikkeling van uw huisdier.

 

10. Kan ik voor mijn kat mijn eigen eten geven?

 

Velen van ons geloven dat de bereiding van een volledig waardevol voedingsmiddel in eigen keuken is echter moeilijk omdat het moeilijk is de hoeveelheid vitaminen en eiwitten in de voeding bereid door ons te berekenen, kunnen we gemakkelijk zetten ons huisdier gevaar tekorten van sommige verbindingen.

Shop voedsel hebben een voldoende hoeveelheid calorieën, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen die nodig zijn voor de goede werking van het lichaam van elke kat. Voer voor katten is goed uitgebalanceerd - voeden met droge en natte voeding zal ons helpen om alle voedingsbehoeften van een kat te voldoen.

 

11. Droog of natvoer. Welke moet je kiezen?

 

Droogvoer in de vorm van korrels moeilijk te kauwen voor kleine kittens zijn. In dit geval is het het beste om te mengen met het natte voedsel en geleidelijk de hoeveelheid droge voeding en de hoeveelheid natte voedsel. Droog voedsel kan worden bevochtigd met een beetje lauw water. Toediening van zowel droge als natte voeding maakt het dieet is gevarieerd, en waterverbruik groter.

 

 

 

De meest voorkomende katachtige ziekten

 

 

1. Krabt en haar likken altijd een symptoom van een voedselallergie?

 

 Jeuk en rode huid kan een teken van een van de populaire dermatologische ziekten, zoals atopische dermatitis, vlooienallergie of voedselallergie. In het laatste geval kan een allergische reactie optreden na inname van pluimvee, vlees, eieren, melk, soja of granen, waardoor de ingrediënten geplaatst meeste voer voor honden en katten. Met voedselallergieën, een dierenarts schrijft meestal een speciale veterinaire voeding.

 

 

2. Wat te doen als een kat heeft mobiliteitsproblemen?

 

Moeilijk kunnen bewegen zich in katten en terughoudendheid te komen de trap, kan een probleem met de gewrichten te geven. Schade aan het kraakbeen is het meest gemeen met ouderdom en overgewicht, soms gevolgd door een geschiedenis van blessures en ongevallen. Bij aandoeningen van de gewrichten dierenarts een speciaal dieet en medicatie kunnen voorschrijven, en aan te bevelen revalidatie, die de kwaliteit van leven voor uw huisdier zal verbeteren.

 

3. Hoe om te gaan met overgewicht bij katten? Wat zijn de meest voorkomende oorzaken?

 

Overgewicht bij katten wordt in toenemende mate gediagnosticeerd, wat meestal leidt tot diabetes en aandoeningen van de huid, gewrichten en nieren. Tot obesitas bijdragen gewoonten zoals "onder tafel" voeden, de toediening van te veel eten en te weinig beweging. Als de leerling begon om gewicht te winnen, dan moet u uw dierenarts, die een goede veterinaire voeding kan voorschrijven raadplegen.

 

4. Waarom kat drinkt meer en meer, en geeft een verhoogde hoeveelheid van de urine?

 

Nierfalen is een ziekte optreedt bij het ​​begin vrijwel zonder tekenen van. Negeren van deze ziekte kan fataal zijn en aanzienlijk verkort de levensverwachting van een kat. Als we merken dat het dier steeds vaker bereikt in een kom met water en geeft een overmatige hoeveelheid urine moeten we onmiddellijk te melden aan de dierenarts.

 

5. Wat kan bloed in kattenurine betekenen?

 

Bacteriën, schimmels en parasieten dragen tot ontsteking van de blaas, die wordt gemanifesteerd door een toename hematurie en frequentere mictie. De diagnose van de ziekte nodig zijn bloed, urine, x-ray en echografie. Uw dierenarts kan een speciaal dieet en antibiotica tegen schimmels, anti-parasitaire therapie of basische behandeling aanbevelen.

 

Er zijn geen belemmeringen voor onafhankelijk toezicht en opsporing van bacteriële infecties met het verkrijgbaar bij dierenwinkels testen.

 

6. Wat zijn de symptomen van de door teken overgedragen ziekten?

 

Op dit moment wordt geschat dat elke derde teek draagt ​​de ziekte van Lyme. Als de tekenbeet spot redded en een ring creëert om je heen zo snel mogelijk moet gaan naar de dierenarts. Ziekte van Lyme kan worden gemanifesteerd door koorts, malaise, verlies van eetlust en gevoeligheid.

 

Naast Lyme, kunnen teken ook overbrengen babesiose, anaplasmose, tick-borne encephalitis, en vele andere levensbedreigende ziekten. Het is de moeite waard om de kat tegen teken met behulp van anti-parasitaire voorbereidingen te beschermen.

 

7. Hoe de zorg voor een kat na sterilisatie / castratie ??

Sterilisatieprocedure vereist steken, die meestal oplosbaar zijn. Kat kan beginnen om intensief te likken van de plaats, dus het zal nuttig zijn om de kat dragen een specialist beschermende kleding die de steken zal beschermen.

 

8. Wat kan onaangename geur uit de mond van de kat veroorzaken?

 

Als we begonnen met een intense, slechte geur uit de mond van onze kat ziet, moeten we naar de dierenarts. De oorzaak van de onaangename geur kan bijvoorbeeld plaque, nier en spijsverteringsproblemen.

 

9. Haarballen - wat is dit? Hoe kunt u uw kat helpen met het?

Braken, constipatie en de aanwezigheid van haren bij katten ontlasting kan een bewijs van haarballen getuigd in het lichaam van de kat te zijn. Naast het kammen van het haar kun je een specialist voedsel of pasta die u zullen helpen uw kat haarballen geaccumuleerde de maag verteren gebruiken.

 

 

 

Gids voor eigenaren van een honden en kat | F.A.Q. | Algemene voorwaarden | Retouren | Verzending en betalingen | Contact | Over ons | Promotie voorwaarden | Site map | Honden | Katten | Verander valuta naar Poolse Zloty | 100% tevreden of geld terug!
Chat

Kies uw chat